Hlavní obsah

Olomoucký Vánoční benefiční koncert bude promítán na náměstí na obrazovce

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Olomoucký Vánoční benefiční koncert na podporu vozíčkářů, který byl původně plánovaný během vánočních trhů na tuto sobotu, bude nakonec odvysílán na LED obrazovce přímo na Horním náměstí.

Článek

Pořadatelé se k tomuto kroku rozhodli poté, co kvůli koronavirovým opatřením musel být celý doprovodný kulturní program trhů zrušen. Předtočený koncert poběží tuto sobotu ve videoprojekci ve smyčce po celý den od 10:00, řekl ČTK Milan Papežík ze Spolku Trend vozíčkářů Olomouc.

„Pořadatelé Vánočních trhů v Olomouci nám každoročně vychází vstříc a dávají nám pro náš kulturní program k dispozici pódium na Horním náměstí. Letos však byly podmínky pro živé koncertování nejisté, a tak jsme společně našli jiné řešení. Celý program Vánočního benefičního koncertu předtočíme a budeme ho po celou Zlatou sobotu od 10:00 hodin vysílat na velké LED obrazovce umístěné na pódiu vedle sloupu Nejsvětější Trojice,“ uvedl Papežík. Podotkl, že tím, že koncert poběží po celý den ve smyčce, omezí pořadatelé shlukování lidí a dodrží zároveň všechna protiepidemická pravidla.

Koncertní program s umělci z okolí se spolek rozhodl předtočit ve svém improvizovaném studiu, další umělci vozíčkáře svým vystoupením podpoří na dálku ze svých domovů, se svými videozdravicemi se přidají i známí hudebníci. „Těšit se tak můžete na SuperStar Zbyňka Drdu, skvělou kapelu The Shookies, zpěváka Daniela Fleka, buskerské duo Kláva, lídra kapely Premier Jardu Bobowského, americkou zpěvačku Valerii Lynn nebo zpěváka Jakuba Moulise a mnoho dalších,“ doplnil Papežík. Program bude k dispozici ve stejnou dobu i na youtube.

Vozíčkáře budou moci zájemci podpořit dobrovolným příspěvkem do kasiček, za který obdrží speciální vánoční zasukované tkaničky. Budou červeno-žluté a v těchto barvách bude na podporu Spolku Trend vozíčkářů Olomouc také nasvícen sloup Nejsvětější Trojice. Vozíčkáře mohou lidé podpořit také zasláním DMS ve tvaru DMS TKANICKA 30 nebo 60 nebo 90 na číslo 87777 nebo zasláním příspěvku na transparentní účet číslo 1000100014/5500. Vánoční benefiční koncert olomouckých vozíčkářů má ve městě tříletou tradici, také loni jej však narušila pandemie koronaviru. Odvysílán byl nakonec online.

Spolek Trend vozíčkářů patří mezi největší poskytovatele služby osobní asistence pro těžce tělesně handicapované. Mimo osobní asistence nabízí také služby sociální rehabilitace, psychologické poradny, poradny pro odstraňování bariér, půjčuje kompenzační pomůcky a zaměstnává handicapované.

Reklama

Doporučované