Hlavní obsah

Přerov předčasně otevře sportovcům svůj skatepark, obvykle je v zimě uzavřený

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Přerovská radnice se rozhodla letos příznivcům in-line sportů předčasně otevřít zdejší skatepark. Sportoviště v rekreační oblasti u Laguny bývá každoročně otevřené od jara do podzimu, sportovcům tříměsíční přestávka nevyhovuje.

Článek

Skatepark se znovu otevře již 28. ledna. Město tímto krokem chtělo vyjít vstříc především mladé generaci z řad bruslařů či skateboardistů. „Chtěli zkrátka trénovat na překážkách i přes zimu. Jejich požadavek jsme projednali se správcem, tedy s technickými službami, a protože jsme neshledali žádný vážnější důvod, tak vycházíme jejich přání vstříc,“ uvedl vedoucí odboru majetku města Miloslav Dohnal.

V současné době se vypracovává nový provozní řád, který bude hotov během příštího týdne a od pátku 28. ledna už budou moci areál využívat milovníci adrenalinu. „Až dosud platilo, že od začátku prosince do konce února byl skatepark uzavřený. To tedy měníme, ale upozorňujeme uživatele, že by areál měli využívat za předpokladu vhodných klimatických podmínek. Věříme v jejich rozumný přístup,“ doplnil radní Michal Zácha.

Skatepark u Laguny prochází pravidelnou kontrolou a loni v červnu tam technici zjistili závady na překážkách, které opravili. Město zároveň začalo zvažovat, jakými atrakcemi ještě místo vylepšit. Na podzim proto byly upraveny dvě překážky, rail a fun box, a přikoupeny tři další. Přibyl tu takzvaný manual-table a dvě překážky zvané rail, jedna o délce tři a druhá o délce čtyři metry. Za úpravy a nové atrakce zaplatilo město 160.000 korun.

Reklama

Doporučované