Hlavní obsah

Prvním letošním dítětem v Olomouckém kraji se stala Eliška z Radslavic

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Prvním letošním dítětem v Olomouckém kraji je Eliška z Radslavic na Přerovsku, narodila se v 04:31, o minutu předběhla Vincence z Náměště na Hané na Olomoucku. Eliška se narodila v olomoucké fakultní nemocnici

Článek

Své první letošní miminka přivítaly již také nemocnice v Šumperku a v Prostějově, ostatní zatím na první novorozence čekají.

Eliška z Radslavic váží 3240 gramů a měří 49 centimetrů, uvedl mluvčí nemocnice Adam Fritscher. V prostějovské nemocnici se v 05:15 narodil chlapec Mikuláš s mírami 3650 gramů a 50 centimetrů, řekl mluvčí nemocnice Adam Knesl. Nemocnice Šumperk si na své první letošní miminko počkala do 06:27, když se tu narodil chlapec Jan s váhou 3795 gramů, uvedla mluvčí nemocnice Hana Hanke.

Dopoledne se dočkala prvního letošního novorozence i nemocnice ve Šternberku na Olomoucku. Chlapeček Karel se zde narodil v 10:19, váží 2990 gramů a měří 50 centimetrů. Jde o prvorozené dítě ženy z nedaleké Červenky. Zbývající porodnice v kraji - v Přerově a Jeseníku - na první letošní dítě stále čekají, doplnil Knesl.

Reklama

Doporučované