Hlavní obsah

V Přerově se staví další okružní křižovatka. Řidiče čekají omezení

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Řidiče projíždějící Přerovem čekají ode dneška další omezení, důvodem je přestavba křižovatky ulic Tovární, Gen. Štefánika a Durychova na okružní křižovatku.

Článek

V souvislosti se stavbou musí motoristé počítat po dobu deseti dnů s částečnou uzavírkou a objízdnými trasami. Město do stavby investuje téměř milion korun. Za poslední týden je to zahájení stavby druhého kruhového objezdu, první se staví v ulicích Dluhonská, Polní a Tržní, informovala ČTK mluvčí radnice Lenka Chalupová.

Práce na okružní křižovatce ulic Tovární, Gen. Štefánika a Durychova začaly dnes. Podle zástupců města je uvedená lokalita dlouhodobě problematická, proto se město rozhodlo situaci zpřehlednit výstavbou kruhového objezdu. „Ode dneška do čtvrtku 21. dubna bude probíhat frézování a oprava povrchu v nejpoškozenějším úseku, do 29. dubna je v plánu samotná výstavba,“ uvedl radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Objízdné trasy pro auta ve směru ze Zlína na Olomouc povedou po ulici 9. května, pro vozidla jedoucí v opačném směru zůstávají průjezdné ulice Tovární, Denisova, Gen. Štefánika. „Uzavřena bude ulice Tovární od křižovatky Gen. Štefánika - Durychova. Uzavřena bude i Durychova ulice, a to zhruba sto metrů před křižovatkou Tovární - Gen. Štefánika. Ve Ztracené ulici bude kvůli průjezdu autobusů zákaz zastavení,“ doplnil Navrátil.

Minulý týden se začala v Přerově stavět okružní křižovatka, která propojí Dluhonskou, Polní a Tržní ulici. Její stavba vyjde na téměř 30 milionů korun a hotová bude do letošního října. Stavba dopravu na jednom z nejvytíženějších tahů ve městě nezastaví, bude však omezena. Ve směru na Dluhonské mosty je třeba využít objížďku, řekla ČTK mluvčí radnice Chalupová.

V Přerově nejde o jediné dopravní stavby. Letos má být dokončena také stavba takzvaného průpichu, který bude součástí vnitřního průtahu městem. První etapa se soustředila na oblast kolem Tovární ulice, druhá etapa se nyní přesouvá zejména do oblasti křižovatky ulic Velké Novosady, Komenského a Kojetínská. Dopravní stavba má bez započtení DPH stát 189 milionů korun.

Reklama

Doporučované