Hlavní obsah

V Šumperku se chystá festival Špek na vzduchu, nabídne známé i místní kapely

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Šumperku se chystá tradiční festival Špek na vzduchu, hudebním fanouškům nabídne známé tváře i místní kapely. Přehlídka se uskuteční v pátek v Pavlínině dvoře, kde budou dvě hudební scény.

Článek

Vystřídá se na nich postupně pět kapel, hlavními hvězdami budou brněnská kapela Poletíme? a Th!s s Vojtou Kotkem. Špek na vzduchu vznikl během pandemie, je pokračováním festivalu Špek.

„Letošní druhý festivalový ročník navazuje na loňský premiérový. Dramaturgie se opět zaměřila na umělce, kteří umějí pobavit lidi s neobyčejným zápalem, kontakt s publikem je pro ně stále důležitý a ani velká popularita nebo úspěšnost na sociálních sítích netlumí jejich zájem setkávat se s fanoušky a posluchači naživo,“ uvedl dramaturg domu kultury Ondřej Procházka. Kromě kapel Poletíme? a Th!s vystoupí také skupiny Trocha Klidu, Minami a Light & Love.

Snahou organizátorů je vybudovat festival, jenž se bude odlišovat od jiných letních akcí v regionu a na který se návštěvníci budou každoročně nejen díky skvělé atmosféře rádi vracet. „Chceme nabízet zajímavý program a dávat šanci i místním kapelám. Účinkující se budou střídat na dvou pódiích. Kvalitní zázemí nám pomohou vytvářet i místní restauratéři a kavárníci,“ doplnila produkční pořádajícího šumperského domu kultury Michaela Horáková.

Program festivalu Špek na vzduchu v Pavlínině dvoře odstartuje v 18:30 kapela Light & Love. Festival navazuje na dlouholetou tradici festivalu Špek, který se v souvislosti s koronavirovými opatřeními přeměnil na Špek na vzduchu. Původním smyslem festivalu bylo nabídnout to nejlepší od tvůrců z regionu, slavných rodáků nebo osobností, které mají k Šumperku a k Olomouckému kraji úzký vztah.

Reklama

Související témata:
ŠPEK na vzduchu

Doporučované