Hlavní obsah

Velkolepý přerovský ohňostroj se nesl v duchu 80. let, zaznělo 180 odpalů

Ilustrační foto.

Reklama

Celkem 180 odpalů doprovázelo novoroční ohňostroj v Přerově, který se rozsvítil nad řekou Bečvou nedaleko centra města. Ohlušující salvy sladěné s hudbou byly odpáleny z osmi pozic, velkolepou show si nenechaly ujít tisíce lidí.

Článek

Obyvatelé Přerova obsadili nejen oba mosty, protilehlé břehy, náplavku, ale i přilehlé hradby a ulice. Lidé desetiminutovou přehlídku ocenili dlouhým potleskem. Přerov byl jedním z mála měst v Olomouckém kraji, které přes přetrvávající restrikce ohňostroj naplánovalo.

Letošní novoroční ohňostroj se nesl v duchu 80. a 90. let a jeho autor Pavel Novák chtěl tisíce přihlížejících Přerovanů svou ohňostrojovou show především pobavit a vnést jim do žil optimismus. „Rozhodli jsme se s mým týmem, že letos připravíme ohňostroj do veselého rytmu, myslím, že toho stresu a smutku už bylo dost. Letos to je tedy veselý, dynamický ohňostroj,“ řekl Novák.

Choreografii ohňostroje tvůrčí tým připravoval zhruba dva měsíce, každý jejich ohňostroj je přitom originál, dělaný na míru. „Líbí se mi hudba 80. a 90. let, ta veselost a hravost, řekli jsme si, že nostalgických ohňostrojů už bylo dost, letos jsme chtěli lidi hlavně pobavit. Ohňostroj byl složen z pěti částí, z toho čtyři sekce byly dynamické a veselé,“ doplnil ohňostrůjce.

Ohnivé gejzíry, které přivítaly rok 2022, Přerované sledovali ze všech možných koutů, do okolí sokolovny a loděnice ohňostroj přilákal všechny generace. Už půl hodiny před chystanou show zaplnily ulice města davy lidí. Provoz zhoustnul i na silnici, do Přerova totiž na ohňostroj přijížděli lidé z celého okolí.

Přerovský ohňostroj vyšel zhruba na 120.000 korun, pro tvůrce, kterého zásadně postihla v minulých měsících protikoronavirová opatření, jde o největší akci za rok. Přerov byl v kraji přitom jedním z mála měst, které se k ohňostroji odhodlalo. Například v Olomouci nebo Prostějově kvůli nepříznivé epidemické situaci od jeho pořádání už druhým rokem upustili.

Reklama

Související témata:

Doporučované