Hlavní obsah

Na pardubickém závodišti začalo veřejné bruslení

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Na pardubickém závodišti začala tento týden sezona veřejného bruslení. Pokud bude přát počasí, v provozu bude do února.

Článek

Kvůli pandemickým opatřením je možné kupovat vstupenky pouze online. Na ploše může být maximálně stovka lidí. ČTK to řekla mluvčí Dostihového spolku Kateřina Nohavová.

Ledová plocha je umístěná třetí sezonu za paddockem, poprvé byla na dostihové dráze. Dopoledne je určené pro objednané školy, odpoledne od 13:30 může přijít veřejnost. Kluziště si také mohou pronajmout sportovní kluby i amatérští sportovci.

Loni byla kvůli pandemii ledová plocha otevřená pro veřejnost zhruba týden, pak si mohly pronajímat jen kluby. Letos jsou pandemická opatření zatím příznivější. „A také doufejme, že počasí nám bude přát. Největší komplikací je déšť, slunce i vítr,“ řekl ředitel spolku Jaroslav Müller.

Kluziště je osvětlené a je v provozu do večera. Poslední blok bruslení je od 20:00 do 21:00. Otevřené bude sedm v ní týdnu. Vstupné pro děti do deseti let je 20 korun, stejně jako pro seniory starší 60 let. Děti od deseti let a dospělí za jeden časový blok zaplatí 50 korun.

„V případě organizovaných školních skupin je vstupné 20 korun za osobu. Pronajmout si ledovou plochu na jeden časový blok je možné za 1 800 korun,“ uvedla Nohavová.

U kluziště jsou k dispozici uzamykatelné skříňky a v době veřejného bruslení také půjčovna a broušení bruslí. Zdarma jsou k zapůjčení hrazdičky pro začínající bruslaře. Parkování v areálu je bezplatné, případně lze pro dopravu využít autobusů městské hromadné dopravy.

Veřejné bruslení začalo tento týden také v Přelouči na Pardubicku. Město kluziště zhruba za 11 milionů korun postavilo už loni, ale epidemická situace nedovolila jeho otevření. Lidé si tam tak zabruslí letos poprvé.

Reklama

Doporučované