Hlavní obsah

Pardubice chtějí postavit nový azylový dům pro muže, má být mimo bytovou zástavbu

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Pardubice chtějí postavit nový azylový dům pro muže. Místo má vybrané, je mimo bytovou zástavbu. Návrh budou ve čtvrtek schvalovat zastupitelé.

Článek

Azylový dům je teď v Milheimově ulici v zástavbě řadových domů. Nový má být podle radnice nedaleko, a to v lokalitě Na Staré poště, kde sídlí firmy a není tam rodinná zástavba. Má jít o objekt kontejnerového typu.

„Našli jsme vhodnou lokalitu, kde by se dal vybudovat. Udělal by se co nejekonomičtějším způsobem, je to kontejnerová stavba. Stávající azylový dům by se prodal a získaly by se prostředky na stavbu nového,“ řekl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS).

Místo Na Staré Poště je podle primátora Martina Charváta (ANO) výhodné, protože už tam funguje ordinace pro sociálně vyloučené lidi. Je tam také sběrný dvůr, kde by mohli bezdomovci pomáhat. Mohla by tam vzniknout i dílna, klienti azylového domu by opravovali věci, které lidé přinesou do re-use centra, řekl Charvát.

Náklady město odhaduje na 62 milionů korun, bude žádat také o dotace. Kapacita zařízení by měla být stejná, 23 lůžek. „Bude tam sedm dvoulůžkových pokojů a tři třílůžkové pokoje. Bude tam i noclehárna pro muže a v ní 12 lůžek a noclehárna pro ženy s 12 lůžky,“ řekl náměstek primátora Jan Mazuch (ODS).

Reklama

Související témata:

Doporučované