Hlavní obsah

Pardubice si nechaly zpracovat přehled svých rozvojových pozemků

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Pardubice si nechaly zpracovat přehled pozemků, které vlastní město nebo jím zřizované či založené organizace a mohou sloužit k přestavbě nebo výstavbě.

Článek

V jedné mapové vrstvě lze nyní kromě majitele najít zároveň využití podle územního plánu. Oproti očekávání takových rozvojových ploch není mnoho, řekl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS).

Podklady budou k dispozici hlavně úředníkům, ale i zastupitelům. „Chodí za námi sportovci, že by třeba potřebovali novou střelnici pro lukostřelbu, a nyní máme možnost se rychle zorientovat, kde by mohla být. Dříve jsme museli pracně hledat v oblasti vymezené k tomuto účelu územním plánem, komu pozemky patří. Je to skutečně velké zrychlení,“ uvedl jako příklad Kvaš.

Kromě vlastních ploch má město přehled i o pozemcích Služeb města Pardubic nebo Rozvojového fondu Pardubice. Prodávat je zatím nehodlá. „Vzhledem k tomu, že město má pozemků velmi málo, prodej by muselo zvažovat pouze v případě, že by nabídka byla velmi lukrativní nebo že by někdo za nás vybudoval něco, k čemu se sami chystáme,“ řekl Kvaš.

Reklama

Související témata:

Doporučované