Hlavní obsah

Pardubice vykupují pozemky pro cyklostezku podél severovýchodního obchvatu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Do roka až dvou by Pardubice měly mít všechny pozemky. Až silničáři dostaví novou silnici kolem města, což by mohlo být v roce 2025, začne stavba cyklostezky. ČTK to řekl primátor Martin Charvát (ANO).

Článek

Všechny pozemky nechtějí vlastníci prodat, proto začíná proces vyvlastnění. Podle Charváta ale majitelé často u soudu na navrženou cenu přistoupí a pozemky prodají.

Silničáři by měli otevírat obálky s nabídkami firem na stavbu obchvatu v druhé polovině dubna, rozhodli se posunout termín o měsíc později. Firmy totiž nebyly schopné garantovat ceny v době, kdy je nedostatek materiálu a jeho ceny stoupají. „Také mi přijde rozumné měsíc počkat,“ řekl Charvát.

Stavba severovýchodního obchvatu se opakovaně odkládala, naposledy měla začít loni, ale kvůli komplikovanému vývoji na trhu ji silničáři odložili na jaro. S ohledem na zákonné lhůty by teď stavba mohla začít v polovině roku.

Nová silnice propojí kruhový objezd v Poděbradské ulici u Globusu na příjezdu ve směru od Hradce Králové s kruhovou křižovatkou na Dubině na výpadovce na Holice. Součástí stavby má být i most přes Labe, který povede v místě u slepého ramene řeky a spojí sídliště Cihelna a Dubina.

Reklama

Doporučované