Hlavní obsah

Univerzita třetího věku v Pardubicích nabídne zájemcům i chemii

Foto: Unsplash

Ilustrační foto.

Reklama

Univerzita Pardubice v lednu zahajuje pro veřejnost přednášky o chemii. Univerzita třetího věku nabízí možnost studovat všem bez ohledu na věk.

Článek

Tuto formu vzdělání nabízejí čtyři fakulty, nejnověji se zapojila Fakulta chemicko-technologická, uvedla škola v tiskové zprávě.

„Nabídka vzdělávání pro veřejnost je součástí třetí role univerzity. Cílem je podpořit rozvoj lidí v postproduktivním věku, ale i vytvořit prostor pro setkávání a navazování nových vztahů,“ řekla mluvčí školy Martina Macková.

Fakulta chemicko-technologická otevírá cyklus s názvem Chemie pro život. Přednášející v nich představí nejnovější poznatky z oboru. „Akademici i odborníci z praxe chtějí přiblížit chemii zajímavým způsobem, který porazí možné nepříznivé postoje a předsudky veřejnosti o chemii,“ uvedla mluvčí školy.

Celý program začne 31. ledna a přednášky se budou konat jednou za dva týdny v pondělí od 13:00 do 16:30. Přihlášku ke studiu zájemci najdou na webu Univerzity Pardubice, kde je možné ji vyplnit elektronicky přes formulář nebo ji vytisknout a poslat poštou. Uzávěrka přihlášek pro studium v délce čtyř semestrů je 14. ledna.

Program na oba semestry pro dospělé zájemce a seniory otevřela na podzim Fakulta filozofická, kapacitu má již naplněnou. Podobně je na tom Fakulta ekonomicko-správní. Přihlášku na nadcházející půlrok lze podat ještě na Univerzitu třetího věku, kterou pořádá Dopravní fakulta Jana Pernera. Více informací najdou zájemci na webu fakulty.

Reklama

Doporučované