Hlavní obsah

V Pardubicích dnes začne přehlídka divadelních komedií Grand festival smíchu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Přehlídka divadelních komedií Grand festival smíchu se původně se měla uskutečnit v lednu, kvůli pandemii koronaviru byl však termín přeložen.

Článek

Soutěžní část festivalu bude letos trvat téměř 14 dní na rozdíl od minulosti, kdy se sedm inscenací vešlo do jednoho týdne.

O titul Komedie roku 2021 se v soutěžním klání utkají bláznivá komedie s detektivní zápletkou Prokletí nefritového škorpiona Slováckého divadla Uherské Hradiště, drsná komedie o přátelství a zradě Americký bizon v podání ústeckého Činoherního studia nebo romantická muzikálová komedie Městského divadla Brno První rande. Do soutěže se zapojí satirická komedie Ošklivec pražského Činoherního klubu, revuální kabaret Semafor Divadla F. X. Šaldy Liberec a klasická komedie z divadelního prostředí Bez roucha pražského Divadla v Dlouhé. Pardubický soubor do souboje o festivalové ceny vysílá současnou komedii ze schůze majitelů bytových jednotek Společenství vlastníků.

Jako doprovodný program jsou připravena další představení na Malé scéně a na scéně Poedium. Přehlídka potrvá do 4. května, ceny budou předány na závěrečném Galavečeru smíchu, který v posunutém přímém přenosu odvysílá Česká televize. Podrobný program je zveřejněn na stránkách akce.

Reklama

Doporučované