Hlavní obsah

V sobotu se začne lyžovat na Dolní Moravě na Orlickoústecku

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Největší zimní areál v Pardubickém kraji, v Dolní Moravě na Orlickoústecku, zahájí v sobotu lyžařskou sezonu. Původně chtěl začít až za týden, mrazivé počasí a sněžení ale dovolilo přípravy urychlit.

Článek

Zatím se bude lyžovat jen na jedné sjezdovce, postupně se bude rozsah sjezdových tratí rozšiřovat, řekl ČTK obchodní manažer střediska Tomáš Drápal.

„Zasněžujeme i zbylou část areálu, abychom zhruba v druhé polovině příštího týdne pustili minimálně polovinu areálu. Tuto sobotu a neděli lyžujeme na nejvýše položené sjezdovce, což je Slamník,“ uvedl Drápal. Zatím se bude platit snížené jízdné.

Předchozí dvě zimní sezony se středisku příliš nevydařily. Vinu na tom mělo jednak počasí, zejména však doplatilo na protiepidemická opatření proti šíření koronaviru. Minulá sezona začala v polovině prosince, lyžaři však nemohli využívat lanovku a vleky. Na kopec je alespoň provizorně vyvážela rolba. „Pokusíme se zapomenout na dva neúspěšné roky a věříme, že se vše vrátí do normálu a budeme moci fungovat tak, jak jsme byli zvyklí předtím,“ řekl Drápal.

Návštěvníci střediska se budou muset při přepravě lanovkou prokázat platným dokladem o očkování nebo o prodělání nemoci covid-19 v posledním půlroce.

Druhé velké regionální zimní středisko na Bukové hoře na Orlickoústecku plánuje zahájení sezony 17. prosince. „Připravujeme lyžování na obou stranách Bukové hory, zasněžujeme Mlýnickou a Svitavskou sjezdovku,“ řekl ČTK mluvčí Skiresortu Buková hora Petr Toman.

Reklama

Doporučované