Hlavní obsah

Venkovní kluziště bude v Pardubicích na jednu sezonu u zimního stadionu

Foto: Shutterstock.com

Bruslení. Ilustrační foto.

Reklama

Venkovní ledové kluziště v Pardubicích bude v příští sezoně u multifunkční arény. Město ho v zimě přesune kvůli oslavám 100 let pardubického hokejového klubu. Na další ročník se opět vrátí na dostihové závodiště.

Článek

„Byla tendence přemístit ledovou plochu a umístit k zimnímu stadionu. Budou se tam odehrávat také některé akce ke 100 letům, aby to veřejnost měla co nejblíže a byla přímá vazba mezi stadionem a venkovní plochou,“ řekl náměstek primátora Jan Mazuch (ODS).

Technicky se podle něj podaří kluziště před zimní stadion umístit. „Z hlediska parkování je to komplikovanější, ale dá se přijet hromadnou dopravou. Další rok se počítá s tím, že zimní park bude zase na závodišti,“ řekl Mazuch.

Na jednu sezonu by měl venkovní ledovou plochu provozovat Rozvojový fond Pardubice, poté se opět bude o kluziště starat Dostihový spolek.

Zimní park zahájilo město v roce 2018, poprvé byla plocha na dostihové dráze, ale poničila trávník. V dalších letech už bylo kluziště u padoku. Město novým sportovištěm nabídlo lidem další plochu pro bruslení, a to i ve všední dny, protože v malé hale multifunkční arény nebylo tolik volných termínů pro veřejné bruslení.

Reklama

Související témata:

Doporučované