Hlavní obsah

Plzeňské ŘSD začne opravovat povrch na čtyřproudém přivaděči k D5 u Kyšic

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Plzeňské Ředitelství silnic a dálnic začne koncem týdne s rekonstrukcí povrchu asi tříkilometrového úseku silnice první třídy I/26 u Kyšic za Plzní na čtyřproudém přivaděči k dálnici D5, která vede z Prahy přes Plzeň do Rozvadova.

Článek

Na začátku dubna tam přijdou na řadu první stavební úpravy, které způsobí omezení provozu na příjezdu do Plzně, řekl mluvčí ŘSD Adam Koloušek. Stavba bude stát 237 milionů Kč bez DPH a měla by být hotová do konce roku.

„Důvodem pro opravu silnice je tvorba podélných nerovností na povrchu vozovky. Ty jsou způsobeny převážně nestabilním podložím, které se v řešeném úseku nachází. Součástí opravy je pak dále i výměna krytů na mimoúrovňových křižovatkách Kyšice a Ejpovice. V průběhu března už na místě v rámci akce probíhala překládka kabelu CETIN,“ uvedl mluvčí.

Sanace nerovností silnice z druhé poloviny 90. let by měla skončit příští rok. Pokud však stavební úpravy budou bez výrazných komplikací, plánuje zhotovitel dokončit opravu už během letoška. „Podloží se musí zcela vyměnit, takže celé násypové těleso a všechny vrstvy komunikace se musí dělat znovu,“ uvedl ředitel plzeňského ŘSD Miroslav Blabol.

Po zahájení vlastní rekonstrukce už budou dopravní omezení výraznější. „Úplná uzavírka komunikace ale nebude nutná. Provoz na hlavním tahu bude po dobu provádění prací veden vždy alespoň jedním jízdním pruhem v každém směru,“ uvedl mluvčí. Od 1. do 25. dubna budou ale zcela uzavřené nájezdy a výjezdy na mimoúrovňovou křižovatku Ejpovice (EXIT 67) a provoz bude veden po objízdné trase přes Ejpovice a Kyšice.

Úpravy provádí konsorcium Berger Bohemia, Eurovia a Swietelsky.

Reklama

Doporučované