Hlavní obsah

V Losiné za Plzní otevřou novou křižovatku. Doprava do Písku se zrychlí

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Plzeňské Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovozní v pátek 2. prosince novou okružní křižovatku v Losiné u Plzně na silnici I/20.

Článek

Řidiči jedoucí z Plzně přes Nepomuk a Písek do Českých Budějovic už nebudou muset čekat až desítky minut na semaforech, které zajišťují kyvadlový provoz. ČTK to řekl mluvčí ŘSD Adam Koloušek. Stavba začala v loni v prvním pololetí.

Nový kruhový objezd o poloměru 29 metrů za více než 35 milionů korun s DPH předají stavbaři příští týden v pátek do předčasného užívání. Ještě předtím se uskuteční poslední kontroly a prohlídky, které by termín měly potvrdit, uvedl Koloušek. Z objezdu budou moci odbočovat obyvatelé Losiné a také těžké nákladní vozy a technika do areálu místní firmy APB - Plzeň a.s.

„Původní styková křižovatka hlavní silnice I/20 s komunikací třetí třídy a polní cesty už byla dopravně nevyhovující. Proto se v řešeném úseku křížení přestavělo. Cílem je hlavně zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti na vjezdu do obce ve směru od Plzně,“ uvedl mluvčí. Výsledná podoba křižovatky počítá se založením budoucích větví mimoúrovňové křižovatky Losiná, která bude součástí plánovaného obchvatu obce.

„Během úprav vozovky bylo už od první poloviny roku nutné částečně omezit provoz na komunikaci I/20 v místě křižovatky, kde byl provoz veden kyvadlově jedním pruhem,“ uvedl mluvčí. Uvedl, že to v Losiné a okolí způsobovalo výrazné dopravní komplikace, a to hlavně v době dopravních špiček. Na konci příštího týdne by se měly tyto problémy minimalizovat, dodal.

Reklama

Doporučované