Hlavní obsah

V Plzni zahraje 17. června Postmodern Jukebox, uskupení desítek muzikantů z USA

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V plzeňské Měšťanské besedě zahraje v pátek Postmodern Jukebox, americké uskupení desítek muzikantů a zpěváků, kteří po svém interpretují známé popové a rockové hity.

Článek

Soubor známý také jako PMJ, jehož složení se na koncertních šňůrách po světě od roku 2014 střídá, sledují miliony lidí na sociálních sítích. První koncert na západě Čech musel být kvůli covidu dvakrát odložen. Ve velkém sále budou poprvé místa k sezení i ke stání, vejde se tam až 900 lidí. Podle Ivany Hušákové z Besedy vstupenky na největší letošní tahák ještě nějaké jsou.

„Je to v podstatě revival, ale písně například od Abby, Metalliky či Davida Bowieho hraje přearanžované do jazzu 20. a 30. let minulého století. Jsou hodně aktivní a oblíbení na sociálních sítích, jejich klipy na Youtube dosahují milionových zhlédnutí,“ řekl Ivan Jáchim, jednatel provozovatele Měšťanské Besedy, který už byl na jejich koncertě dvakrát.

Se svým turné Welcome to the Twenties 2.0 slibuje kapela návrat k osobitosti a řemeslné zručnosti, které byly typické pro hudbu dřívějších generací. „Zapomeňte na problémy a přijďte si s námi užít opravdový hudební talent a nadčasový styl, naživo a ve skutečném světě,“ řekl čtyřicetiletý zakladatel skupiny, pianista Scott Bradlee. Do roku 2009 byl jedním z mnoha, kteří se snažili s jazzovou muzikou prorazit v New Yorku. Pak se podle Jáchima rozhodl hledat publikum na platformě YouTube a ve svém sklepním bytě se čtyřmi kamarády z vysoké školy natočil jazzový remake písně Thrift Shop, který měl během týdne přes milion zhlédnutí.

PMJ, kteří hrají také písně od Queen, Aerosmith, Michaela Jacksona, The Strokes, Kate Perry, Beyoncé, Guns N' Roses, Lady Gaga a Billie Eilish, už má na kontě přes 1,5 miliardy zhlédnutí a miliony odběratelů na YouTube, kde téměř každý týden vydávají nové video.

Součástí koncertů jsou i vystoupení stepařů.

Reklama

Související témata:

Doporučované