Hlavní obsah

Železnorudský Ski&Bike Špičák zahájil zimní sezonu, přidají se další areály

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Železnorudský areál Ski&Bike Špičák, největší horské středisko Plzeňského kraje, zahájil ráno lyžařskou sezonu. Už týden funguje také malý vlek na spodní části nedalekého lyžařského areálu Samoty v Železné Rudě.

Článek

V pátek večer začne večerním lyžováním provoz areálu nad Nad Nádražím - Belveder a Weissova louka, které budou otevřené i přes víkend. Běžecké stopy na Železnorudsku už se také protahují.

„Nad Nádražím - Belveder a Weissovna začnou dnes v 18:00,“ uvedla Iva Juhová ze železnorudského infocentra. Samoty, kde se od minulého pátku jezdí po celý den na 400 metrů dlouhém slalomovém kopci ve spodní části areálu, budou mít dnes také večerní lyžování.

Na Železnorudsku napadlo 20 až 30 centimetrů sněhu, přeháňky přestaly v noci na dnešek. „Protahujeme běžecké stopy na Gerlovu Huť, nad Pošťákem a Šumavskou dálnici. V lesích bude určitě kolem 20 centimetrů,“ uvedla Juhová.

Aktuální tepoty v oblasti jsou mírně pod nulou, sněžit by dnes nemělo.

Na Špičáku je 40 centimetrů sněhu, z toho do rána připadlo 15 centimetrů přírodního. Ski&Bike zatím nabízí kombinaci horního úseku sjezdovky číslo jedna Turistické s dojezdem po dvojce U zalomeného. Až do 17. prosince se lyžuje za ceny vedlejší sezony.

Reklama

Doporučované