Hlavní obsah

Část nepojmenovaných ulic a prostranství v Praze se dočká nových názvů

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Týká se to mimo jiné parku na Žižkově, ulic v širším centru i na okraji města a rovněž lávky mezi Holešovicemi a Karlínem.

Článek

Stavba lávky mezi Holešovicemi a Karlínem začne v úterý a bude se jmenovat Štvanická lávka. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní.

Vedení města také schválilo název pro park mezi ulicemi Jeseniova, Jana Želivského a Na Parukářce na Praze 3. Nově ponese název park Červená skála. Nové pojmenování si vyžádala radnice Prahy 3. Na Žižkově bude nově pojmenována také ulice U Viktorie vycházející jižně od Seifertovy a západně od křižovatky s Krásovou.

Název U Vizerky ponese dosud nepojmenovaná část komunikace vycházející ze stejnojmenné ulice. Nové názvy pak dostanou ulice také v Klánovicích, Újezdě nad Lesy, Bechovicích nebo Nedvězí, kde vznikla nová zástavba a jméno tak dostanou tři nové ulice.

Radní odsouhlasili název dosud ještě nevybudované lávky mezi Holešovicemi a Karlínem. Ponese název Štvanická lávka podle ostrova, přes který povede. Dosud se lávce pracovně říkalo převážně HolKa podle čtvrtí, které propojí. Stavba lávky začne 11. ledna a vyjde na 298 milionů Kč. Usnadní cestu na ostrov a bude dalším propojením vltavských břehů.

Reklama

Doporučované