Hlavní obsah

Čtveřice radnic dostane od Prahy 41,54 milionu Kč na opravy policejních služeben

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Čtveřice pražských městských částí si mezi sebou rozdělí od magistrátu mimořádnou dotaci v celkové výši 41,54 milionu korun. Peníze jsou určeny na rekonstrukce služeben městské i státní policie.

Článek

Důvodem poskytnutí dotace je jejich špatný stav. Rozhodli o tom na svém zasedání v noci na pátek pražští zastupitelé. Peníze na opravy služeben dává město průběžně, naposledy poskytlo loni v červnu sedmi městským částem dohromady 28,67 milionu korun.

Řada služeben je v nevyhovujícím technickém stavu, bez odpovídajícího hygienického zázemí a neposkytuje důstojné prostředí pro výkon služby. Pokud by město opravy nezaplatilo, hrozilo by uzavření služeben z technických důvodů.

Nejvyšší částku dostane Praha 2 na opravu policejní služebny na Karlově náměstí, a to 19 milionů korun. Na rekonstrukci služebny v ulici U Mateřské školy v Praze 9 dostane tamní městská část 9,8 milionu Kč a 6,74 milionu Kč poputuje na Prahu 4 na opravu policejní služebny v Bojanovické ulici. Na rekonstrukci prostor pro městskou policii dostane šest milionů radnice na Zbraslavi.

Městské části musí splnit několik podmínek. Přidělenou dotaci mohou použít pouze na opravu služeben, musí mít připravený projekt, na jehož vytvoření mohou použít pouze dvě procenta z přidělené částky, a musí peníze utratit nejpozději do 30. června příštího roku.

Reklama

Související témata:

Doporučované