Hlavní obsah

Děti si mohou o víkendu užít parní vlak, pohádkový les nebo malování na zeď

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Česku o tomto víkendu pokračují akce spojené se středečním Mezinárodním dnem dětí. V hlavním městě se dnes budou moci malí i velcí zájemce svézt parními vlaky nebo historickou soupravou metra.

Článek

V Hradci Králové je pro děti připravená pohádková cesta kouzelným lesem. Program pro děti má dnes připravený také jihlavská zoo nebo Muzeum zemědělské techniky v Čáslavi.

Na jízdy parním vlakem nebo historickým motorovým vozem „Hurvínek“ se mohou těšit návštěvníci Pražského dopravního dne dětí na Smíchovském nádraží v Praze. Zájemci si také budou moci zkusit jízdu na pákové drezíně, případně se projet historickou tramvají.

Fanoušci městské hromadné dopravy mohou zamířit také do depa metra na Zličíně, kde pro ně pražský dopravní podnik připravil Den otevřených dveří. Na akci je možné přijet historickou soupravou metra, která bude jezdit mezi Zličínem a Smíchovským nádražím.

Národní technické muzeum v Praze o tomto a příštím víkendu pořádá akci Letná pod parou. Malí návštěvníci se budou moci svézt ve vagonku taženém lokomotivou ČKD vyrobenou v roce 1940. Mimořádným exponátem v pohybu bude osobní parní automobil americké firmy Locomobile Company of America, který byl objednán v roce 1902 pro následovníka trůnu Františka Ferdinanda d'Este.

V pražské Vinoři budou centrem oslav dne dětí Pražské strojírny. Zděný plot lemující areál byl v posledních dnech nabarven na bílo a dnes bude sloužit jako podklad pro výtvarná díla s převážně dopravní tematikou. Tu mají na zeď malovat hlavně děti, svými výtvarnými díly ale může přispět každý. Všem umělcům budou k dispozici fasádní barvy, štětce a válečky, pro zdatnější kreativce i spreje.

Speciální program pro děti má na dnešek připravený zoologická zahrada v Jihlavě. Na dětské návštěvníky čeká zábavný kvíz, který je provede po zahradě a představí vybraná zvířata. Účastníci akce mohou vyhrát speciální rodinou prohlídku s průvodcem nebo deskovou hru.

V Muzeu zemědělské techniky v Čáslavi je první červnový víkend zasvěcený předváděcí akci Pradědečkův traktor. Kromě historických traktorů, stabilních motorů a parních strojů bude k vidění i moderní technika. Děti si budou moci vyzkoušet svou šikovnost na dřevěných bagrech, případně si pod dohledem lektorů vyrobí vlastní dřevěné hračky, které si odnesou domů.

V Hradci Králové se dnes děti vydají na cestu do kouzelného lesa plného pohádkových bytostí. Na trase pro ně bude připraveno osm stanovišť s úkoly. Za jejich splnění dostanou razítka do hrací karty a na konci na ně čeká sladká odměna.

Reklama

Související témata:

Doporučované