Hlavní obsah

Divadlo Broadway nabídne vzpomínkové koncerty Spáleného, Ulrychových a Mládka

Ilustrační foto.

Reklama

Pražské divadlo Broadway hostí v březnu po koronavirové odmlce trojici koncertů zavedených tuzemských muzikantů.

Článek

„Sérii zahájí 10. března Petr Spálený. Následovat ho 16. března budou sourozenci Hana a Petr Ulrychovi a show plnou vzpomínek uzavře 23. března Ivan Mládek,“ za organizátory informovala Klára Duháčková.

Hudebníci se podle ní i přes svůj vysoký věk a komplikovanou situaci s pandemií covidu-19 rozhodli vystoupit před diváky v zábavných programech plných českých hitů. Organizátoři upozorňují, že koncerty se uskuteční podle aktuálně platných protipandemických nařízení vlády ČR.

Sérii 10. března odstartuje sedmasedmdesátiletý skladatel a kytarista Spálený, který vzhledem ke dvěma závažným operacím dlouho nevystupoval. Diváci si tak po delší pauze mohou poslechnout známé skladby jako Plakalo bejby, Kdybych já byl kovářem nebo Až mě andělé, a to za doprovodu tradičního Apollo bandu.

Zpěvák, který se etabloval na pomezí rocku, country a populární hudby, musel v roce 2015 svou kariéru pozastavit kvůli operaci páteře. „Nebude chybět ani hvězda Semaforu a jeho životní partnerka Miluška Voborníková,“ uvedla Duháčková.

Jako druhá v pořadí své interpretační i skladatelské umění 16. března představí sourozenecká dvojice Ulrychových. Úspěšní hudebníci mají za sebou téměř 60 let společného zpívání, během kterých získali fanoušky napříč generacemi. Jejich společná skupina Javory spolu s bigbítovou odnoží Javory Beat uvedou starší beatové hity i nové melodičtější písně.

V posledním předkoronavirovém roce 2019 Ulrychovi prožívali rok plný významných jubileí v jejich soukromém i hudebním životě. Zpěvák, skladatel a textař Ulrych 21. února završil 75 let a jeho mladší sestra Hana 31. března oslavila sedmdesátiny. V roce 2019 uplynulo také 45 let od vydání jejich nejznámějšího alba Nikola Šuhaj loupežník a 55 let od doby, kdy se oba sourozenci setkali v kapele Vulkán.

Oblíbený muzikant, moderátor, bavič, textař, skladatel i komik Mládek, který v únoru oslaví osmdesáté narozeniny, po boku své skupiny Banjo Band 23. března nabídne posluchačům hity ze své celoživotní tvorby jakými jsou Jožin z bažin, Linda nebo Prachovské skály.

Mládek vystupuje od roku 1966. Působil ve skupinách Storyville Jazz, K.T.O., White Stars a Mustangové, od počátku 70. let pak s vlastní kapelou Banjo Band. Je autorem více než 400 písní, píše humoristické povídky, recesistické pohádky a scénáře, kreslí humorné obrazy a vtipy. Televizním divákům je znám jako moderátor a spoluautor pořadů Čundrcountry show nebo Country estráda.

Reklama

Související témata:

Doporučované