Hlavní obsah

DPP vypsal tendr za 369 milionů korun na tramvajovou trať z Holyně do Slivence

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal tendr na zakázku s odhadovanou hodnotou 369 milionů korun na stavbu tramvajové trati z Holyně do Slivence. Vyplývá to z informací zveřejněných ve věstníku veřejných zakázek.

Článek

Trať naváže na nové koleje, které podnik nedávno zprovoznil mezi stanicemi Sídliště Barrandov a Holyně.

Plánovaná trať bude měřit zhruba půl kilometru a bude na ní jeden pár zastávek s obratištěm ve Slivenci. Z Holyně povedou koleje směrem ke křižovatce ulic U Náhonu a K Barrandovu. Před křižovatkou se obloukem stočí k ulici U Náhonu, kterou překříží, a dále povedou na západ podél ulice K Barrandovu.

Stavba prvního asi kilometrového úseku trati ze smyčky na barrandovském sídlišti do Holyně začala loni v červnu a provoz byl zahájen letos v dubnu. Dvoukolejná trať má dvě zastávky, jedna se jmenuje Náměstí Olgy Scheinpflugové a druhá Holyně. Na trati jezdí linka číslo pět.

Tento týden zahájil DPP stavbu dlouho plánované tramvajové trati z Divoké Šárky na sídliště Dědina, která by měla být zprovozněna na přelomu října a listopadu příštího roku. Loni podnik dokončil smyčku na Zahradním Městě a prodloužení kolejí z Pražského povstání na Pankrác. Před časem také zahájil stavbu nové smyčky u stanice metra Depo Hostivař a trati z Modřan do Libuše. V srpnu chce město začít s budováním mostu mezi Dvorci a Zlíchovem, který bude určen pro tramvaje, pěší a cyklisty.

Reklama

Doporučované