Hlavní obsah

Letní Letná ohlašuje na příští srpen první zahraniční hvězdy ze Švédska

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Zatímco pořadatelé aktuálních kulturních akcí a festivalů zvažují, zda se v příštích dnech a týdnech kvůli pandemické situaci uskuteční a budou moci přijet zahraniční hosté, organizátoři letních akcí pomalu plánují příští ročník.

Článek

Pořadatelé festivalu novocirkusového umění Letní Letná dnes oznámili, že na jejich příští ročník do Prahy přijedou znovu po devíti letech švédští akrobaté ze souboru Cirkus Cirkör.

ČTK o tom dnes za pořadatele informovala Nikola Lörinczová. Cirkus Cirkör na Letenské pláni v roce 2022 uvede inscenací Knitting Peace – originálně pojaté aktuální poselství míru. Představení pro nové uvedení na Letní Letné speciálně upraví. Cirkus Cirkör je první oznámenou zahraniční hvězdou 19. ročníku, který uskuteční od 11. do 31. srpna 2022.

Pozvání na Letní Letnou přijal Cirkus Cirkör už počtvrté. Příznivce si získal už před deseti lety inscenací Wear It Like a Crown. V následujícím ročníku se skandinávští novocirkusáci vrátili jako součást koprodukčního projektu Kabaret Lacrimae, do něhož se zapojil i francouzský soubor Cahin Caha a český Cirk La Putyka.

V show, s níž mají přijet příští rok, se obratní akrobaté proplétají složitě utkanými sítěmi lan, přízí látek, nití a drátů. K nápadu cirkus dovedla touha umělecky zvládnout to, co se zdá nemožné. Fyzický výkon se spojil s myšlenkou, která působí podobně nerealizovatelně – touze po jednotě a míru.

„Cirkus Cirkör chtějí v Knitting Peace ukázat, že to, co nás spojuje, je mnohem silnější než to, co nás odděluje. Mír může skutečně začít u jediného člověka, ale pouze společným úsilím můžeme skutečně změnit svět,“ uvedla k poselství inscenace manažerka festivalu Ivana Pěkná Vrbíková.

Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná do necelých tří týdnů koncentruje to nejlepší z tuzemského i zahraničního nového cirkusu, divadla a hudby. Jedná se tak o jedinou přehlídku svého druhu a rozsahu v České republice a okolních zemích. Návštěvníky čeká kromě večerních představení i bohatý divadelní program pro děti a také doprovodný program.

Reklama

Doporučované