Hlavní obsah

Praha příští rok opraví hájovny v Běchovicích, Krči, Čimicích a Velké Chuchli

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Magistrát nechá příští rok opravit hájovny na území hlavního města. Rekonstrukce se dočkají ty v Běchovicích, Krči, Čimicích a ve Velké Chuchli. Náklady na opravu všech hájoven jsou stanoveny předběžně na 23,6 milionu korun.

Článek

Hájovna v Běchovicích je v havarijním stavu. Oprava začala letos, ale vzhledem k náročnosti bude dokončena v první polovině příštího roku. „Celkovou rekonstrukcí dojde k zajištění kvalitního zázemí pro zaměstnance,“ píše se ve schváleném rozpočtu hlavního města na příští rok.

Celková rekonstrukce čeká hájovnu v Krči. Ze statických posudků vyplynulo, že problémy má hájovna již v původním založení stavby. Po opravě získají zaměstnanci kvalitní zázemí včetně zajištění základních hygienických požadavků.

Ve velmi špatném technickém stavu je podle důvodové zprávy rozpočtu také hájovna v Čimicích. Při rekonstrukci bude kromě nového zázemí vybudována denní místnosti a sociální zařízení pro zaměstnance a kancelář hajného. Na tuto stavbu bylo vydáno stavební povolení.

Nová elektrifikace čeká na chuchelskou hájovnu. Důvodem je nevyhovující stav odběrového místa. Obnoveno bude kabelové vedení a opravena přípojka elektřiny. Hájovna se dočká také nového úpravny vody, neboť v současné dodávce vody byly zjištěno velké množství koliformních bakterií.

O lesy se v Praze stará organizace Lesy hlavního města, jejímž vlastníkem a zřizovatelem je hlavní město. Společnost vznikla v roce 1992 a zaměstnává několik stovek lidí plus brigádníky. Společnost se stará nejen o lesy, ale i vodní toky. Na území Prahy je zhruba 3000 hektarů lesa, největší je Kunratický les.

Reklama

Související témata:
Lesy hlavního města

Doporučované