Hlavní obsah

Praha vypíše tendr za 240 milionů korun na parkovací dům na Dědině

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Praha vypíše tendr s odhadovanou hodnotou 240 milionů korun na stavbu parkovacího domu pro místní obyvatele v ulici Vlastina na sídlišti Dědina. Rozhodli o tom na dnešním nočním jednání zastupitelé městské části.

Článek

Parkovací dům má místním nahradit místa, která zmizí při plánované stavbě tramvajové trati. Stavba by podle schváleného dokumentu měla začít příští rok a třípatrový dům nabídne parkování pro 290 aut.

Město plánuje stavbu tramvajové trati z Divoké Šárky na Dědinu, která by měla začít letos v létě. Magistrát v minulosti na základě dohody s Prahou 6 přislíbil náhradu parkovacích míst stavbou parkovacího domu. Ten má podle schváleného dokumentu nabídnout tři nadzemní podlaží a částečně zapuštěný suterén. Budova má být pokrytá popínavou zelení.

Pražský magistrát jinak staví především tzv. P+R parkovací domy, které jsou určeny především pro dojíždějící Středočechy a mají ulevit dopravě v metropoli. Praha loni dokončila na Černém Mostě stavbu P+R parkovacího domu pro 886 aut za zhruba půl miliardy korun. Nedávno zahájila stavbu dalšího u stanice metra B Nové Butovice, ten má nabídnout 400 stání a vyjít na 293 milionů korun. Další domy magistrát plánuje například na Opatově na Jižním Městě nebo na Zličíně.

Reklama

Doporučované