Hlavní obsah

Režisér Tomáš Mašín natáčí film Němá tajemství podle scénáře Alice Nellis

Alice Nellis.

Reklama

Režisér Tomáš Mašín zahájil na začátku letošního ledna natáčení nového vztahového dramatu s detektivní zápletkou podle scénáře Alice Nellis. Tvůrci filmu Němá tajemství v něm slibují napětí a síť lží, intrik a složitých vztahů.

Článek

„V centru příběhu je muž, jenž po úrazu ztratil možnost komunikovat se světem. Příběh hlavního hrdiny tak vypráví jeho manželka, matka a kolegyně. Premiéra je naplánována na první polovinu roku 2023,“ za tvůrce informovala Barbora Doleželová.

Hlavni postava filmu Martin, kterého hraje slovenský herec Marián Mitaš, v důsledku těžkého úrazu ztratí možnost komunikovat se světem a svět s ním. Kolem však zůstaly všechny důležité ženy jeho života, manželka Erika (Jana Plodková), maminka Dana (Milena Steinmasslová) a veterinářka Jana (Magdaléna Borová), jejíž kůň způsobil Martinovi úraz. Právě ony vypráví Martinův příběh, každá z nich má svou verzi událostí. Když Martin zemře, začne se o případ zajímat policie, protože mu podle ní kdosi zemřít pomohl. Postupně se odkrývají dlouho zamlčovaná traumata a mnohačetné malé lži. Točit se bude v Praze, v Berouně a v Klatovech více než půl roku.

Pro roli Martina musel Marián Mitaš změnit svůj vzhled. „Věděl jsem, že vlasy půjdou dolů. Doma už si na mojí hlavu zvykli, jen při návštěvách mě nutí nasadit si čepici. Taky jsem ale hubnul běháním, jízdou na kole a upraveným jídelníčkem,“ podotkl.

Alice Nellis na scénáři pracovala téměř rok. „Jde o příběh, který v rámci kriminálního žánru zkoumá kvalitu lidského života a to, jak ji vnímáme. Co považujeme za život, který stojí za to žít,“ uvedla.

Podle režiséra Mašína v sobě scénář k filmu kombinuje dramatický příběh, detektivku a lovestory. „Kostra příběhu je opřená o výslechy, ve kterých se vracíme do historie vztahu ústředních dvou postav,“ poznamenal.

V roce 2009 Mašín debutoval celovečerním filmem 3 sezóny v pekle volně inspirovaným osudy básníka a filozofa Egona Bondyho. Několik let pracuje na filmu mapujícím příběh protikomunistické odbojové skupiny bratří Mašínů, jeho vzdálených příbuzných.

Reklama

Související témata:

Doporučované