Hlavní obsah

RockOpera chystá na Silvestra koncertní premiéru své nové opery Maria Madonna

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Divadlo RockOpera Praha chystá na Silvestra koncertní premiéru své nové opery Maria Madonna. Vystoupení se uskuteční 31. prosince.

Článek

Titulní role se zhostí umělecká ředitelka, zpěvačka a libretistka RockOpery Pavla Forest, Ježíše Krista si zahraje Honza Tláskal. Režie novinkového kusu RockOpery Praha se ujme tanečnice a choreografka Irina Andrejevová známá z divadel Děrevo a Těatr novogo fronta. ČTK o tom za tvůrce informoval Tomáš Kopečný.

„Dílo by mělo pojednávat o životě Ježíše Krista pohledem Panny Marie. Vedle rocku a metalu chci do opery zakomponovat také gregoriánský chorál,“ uvedl umělecký ředitel, skladatel, klávesista a producent Milan Steigerwald.

V roli mladé Marie se na jevišti objeví Marie Steigerwaldová, zpěvák skupiny Arakain Jan Toužimský se představí jako Zlo, Viktor Dyk jako Jidáš, Jiří Zonyga jako Pilát, Daniela Gildenlöw Langrová jako Marie Magdaléna a Matěj Kohout jako Lazarus.

„Velkým překvapením je návrat zpěváka a básníka Ravena, kterého diváci viděli naposledy v antické trilogii. Raven v Marii Madonně ztvární Jana Křtitele,“ podotkla k obsazení Marie Madonny producentka RockOpery Praha Forest. „Pro naše fanoušky a návštěvníky silvestrovského večera chystáme další překvapení v podobě vystoupení obnovené kapely King Size, se kterou na příští rok plánujeme turné,“ dodala.

Pražské divadlo RockOpera, které sídlí v areálu holešovické tržnice, uvádí autorské inscenace, v nichž klasická témata zasazuje do nových prostředí nebo kombinuje klasiku s rockem a metalem. Před časem například uvedlo rockovou operu Anna Karenina. Příběh z prostředí carského Ruska autoři přesunuli do světa motorkářů.

RockOpera vznikla na místě předchozího muzikálového divadla. Má hlediště s 800 místy. Premiéra rockové opery Oidipus Tyranus se zde uskutečnila v dubnu 2010 v divadle Milénium, které se později přejmenovalo na Metropolitní divadlo a pak na RockOperu Praha. Více informací se nachází na stránkách divadla RockOpera Praha.

Reklama

Doporučované