Hlavní obsah

Školka Oáza v Praze 12 se rozšíří o dvě nové třídy pro 60 dětí

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Kapacita mateřské školy (MŠ) Oáza v Praze 12 se navýší o dvě třídy pro 60 dětí. Umožní to přestavba objektu v Čechtické ulici, který pro potřeby MŠ upraví společnost Decorum, nabídla nejnižší - cenu 6,3 milionu korun bez DPH.

Článek

Stavebními úpravami dvoupodlažního pavilonu v Čechtické ulici vzniknou dvě třídy pro 60 dětí ve věku od dvou do šesti let. Nyní je kapacita školky 112 dětí, uvádí web zařízení, zřizovaného radnicí. Podle projektové dokumentace zpracované projektovou kanceláří ATLAS se budou měnit dispozice objektu, upravovat podoba stropů a stěn a položena bude nová podlaha. V plánu jsou rovněž nové elektroinstalace a rozvody vytápění, vodovodu a kanalizace.

Panelová budova vznikla v 80. letech 20. století původně pro MŠ. Vlastník objektu, kterým je Praha 12, ale následně nechal objekt upravit na administrativní budovu, v níž působily městská policie a odbor školství městské části. Nyní plánovanými úpravami se pavilon opět uzpůsobí původnímu účelu, píše se v dokumentu k veřejné zakázce. MŠ Oáza tak bude nově využívat čtyři pavilony a správní budovu.

Veřejnou zakázku na stavební práce vypsala radnice v listopadu roku 2021. Vítěze tendru vybrala v lednu komise z 11 podaných nabídek.

Vedení Prahy 12 plánuje letos stavbu nové MŠ Mydlinky pro 112 dětí na pozemcích mezi ulicemi K Beránku, Dolnocholupická a Lešetínská. Otevření školky se předběžně plánuje na rok 2023. Radnice náklady na stavbu odhadla na 115 milionů korun. Cenu za její výstavbu už dříve kritizovali někteří opoziční zastupitelé. Vzniknout by měla i nová základní škola (ZŠ) v ulici Do Koutů v Komořanech. Škola v lokalitě, kde dosud ZŠ není, by měla mít 27 kmenových tříd. Náklady na stavbu ZŠ městská část už dříve odhadla na 450 milionů korun bez DPH.

V Praze 12 tvoří koalici zástupci Pirátů, ODS, TOP 09 a Zelených, starostou je Jan Adamec (Piráti). Praha 12, kde žije 56 617 obyvatel, zahrnuje celá katastrální území Cholupic, Kamýku, Komořan, Modřan a Točné.

Reklama

Doporučované