Hlavní obsah

Studio DVA bude v létě hrát na čtyřech venkovních scénách

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Pražské divadlo Studio DVA bude letos v létě hrát na čtyřech venkovních scénách. Letošní 19. ročník Metropolitního léta hereckých osobností, které divadlo pořádá, začne 1. června.

Článek

Diváci mohou vybírat ze 157 představení, která se budou konat do 2. září nejen v Praze na Vyšehradě a Výstavišti Holešovice, ale i mimo metropoli na Tvrzi Divice nedaleko Loun a ve Vítězné u Dvora Králové. Hlavním lákadlem je podle mluvčího scény Tomáše Přenosila premiéra prázdninové komedie Patrika Hartla Lovci bobrů.

Autor ji označuje jako prosluněnou komedii o návštěvnících malého bufetu na břehu Berounky. Hartla zaujal novinový článek o tom, že se na Jižní Moravě přemnožili bobři a likvidují tamním obyvatelům sady a stromy podél řeky Moravy. „Rád provokuju, tak jsem si vymyslel postavu Aldy, který bobry nenávidí, protože ohrožují místo, které miluje,“ uvedl Hartl ke své deváté autorské inscenaci pro svoji domovskou scénu. Aldu bude hrát Bohumil Klepl, v dalších rolích diváci uvidí Štěpána Benoniho, Kryštofa Hádka nebo Václava Jílka, Petra Pěnice a Moniku Absolonovou nebo Sabinu Remundovou.

Kromě premiéry je připraveno dalších 27 činoherních titulů, mezi nimi Líbánky na Jadranu, Brouk v hlavě, Poprask na laguně či loňské novinky Tři grácie z umakartu a Vše o mužích a mnoho dalších. Připraveny jsou i koncerty, na nichž zazpívají Monika Absolonová, Dan Bárta, Szidi Tobias, Štefan Margita, Berenika Kohoutová, Neřež Trio a nejen v Praze, ale i na Tvrzi Divice pak Aneta Langerová.

Hraní pod širým nebem plánují i další pražská divadla. Ungelt svou letní scénu na Novém Světě otevře 16. května hrou Deštivé dny. Nové divadlo Bravo! v Braníku, které se zaměřuje na nový cirkus, zahájí letní scénu premiérou akrobatického muzikálu Nebesa.

V červnu se začne hrát pod širým nebem i v Muzeu Kampa. Divadlo Kalich má svou letní scénu pod žižkovskou televizní věží a Letní shakespearovské slavnosti se letos naposledy odehrají u hradní Míčovny, od příštího roku se mají vrátit do areálu Nejvyššího purkrabství.

Reklama

Související témata:
Studio Dva

Doporučované