Hlavní obsah

V Kasárnách Karlín se lidé mohou seznámit s tvorbou menších nakladatelů

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Více než šest desítek menších nakladatelství a vydavatelů časopisů se dnes představí na knižním jarmarku Knihex v pražských Kasárnách Karlín. Celý den se bude konat také doprovodný program jak pro dospělé, tak pro děti.

Článek

Pořadatelé letos akcentují téma Ukrajiny, připravili debatu o současné ukrajinské literatuře a tématu se nevyhne ani slam poetry, která bude Knihex zakončovat.

Pro děti jsou připraveny dvojjazyčné výtvarné dílny a promítání klasických českých animovaných filmů beze slov. K dispozici bude prodejní stánek s knihami ukrajinských autorů, které vyšly česky. Kromě toho budou nakladatelství představovat svoje novinky, uskuteční se diskuse o zákulisí českého knižního trhu a pro děti se odehrají dvě divadelní představení.

Součástí Knihexu je i antikvární stánek, kam můžou lidé přinést knihy, které už nechtějí, a jiné si zase koupit. Letos půjde výtěžek na pomoc ukrajinským uprchlíkům. Na stánku se podílí i on-line antikvariát Knihobot. Přijede také bibliobus Oskar Městské knihovny v Praze.

Kromě prohlížení a nakupování knih můžou návštěvníci zabavit sebe i své děti v uměleckých dílnách, posedět, pobavit se a strávit inspirativní sobotu, uvádějí pořadatelé.

Reklama

Doporučované