Hlavní obsah

V Praze dnes začíná Festival otrlého diváka, zahájí ho film After Blue

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Festival otrlého diváka je určen příznivcům pokleslé zábavy a zahájí ho v pražském kině Aero francouzský film After Blue. Milovníkům brakových filmů 17. ročník festivalu do 6. března nabídne téměř 20 projekcí na téma psychedelie.

Článek

Na březen a duben pořadatelé chystají přesun festivalu do brněnského kina Scala, do kina Bio Central v Hradci Králové, do kina Metropol v Olomouci a do Kina Boskovice.

Děj novinky francouzského experimentátora Bertranda Mandica After Blue se odehrává na stejnojmenné planetě s panenskou přírodou, kam část lidstva přesídlila poté, co se Země stala téměř neobyvatelnou. Zdánlivý ráj je však vykoupen četnými oběťmi. Ve stejný den mohou zájemci zhlédnou oplzlou komedii Greydona Clarka Prci, prci, joysticky a jako předfilm Příběh hrůzostrašné Eliz od režisérské dvojice Adam Struhala a Eliška Kováříková, který je nominovaný na Českého lva v kategorii Nejlepší krátký film.

Pořadatelé festivalu divákům opět nabídnou interaktivní projekci nebo simultánní dabingy. Letos budou o tento zážitek obohaceny například rockový sci-fi muzikál o cestování časem Synové ocele, protidrogová klasika Mařena šlukuje nebo pornografický Agent 69 Jensen: Ve znamení štíra. Na programu se opět objeví pásmo Filmový hovnocuc představující ukázky snímků, které podle pořadatelů představují skutečný filmový odpad.

Více informací a celý program se nachází na stránkách www.otrlydivak.cz.

V loňském roce se festival vzhledem k uzavření kin konal on-line.

Reklama

Související témata:

Doporučované