Hlavní obsah

Dálniční obchvat Krupé na Rakovnicku postaví Metrostav Infrastructure

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Dálniční obchvat Krupé na Rakovnicku postaví společnost Metrostav Infrastructure za 1,54 miliardy korun. Nejvýhodnější nabídku vybralo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Článek

Zahájení stavby nového, asi šestikilometrového úseku středočeské části dálnice D6 se předpokládá začátkem příštího roku.

„ŘSD vybralo nejvýhodnější nabídku na realizaci stavby ‚D6 Krupá, přeložka‘. Po složitém výběrovém řízení je vybrána společnost Metrostav Infrastructure a.s. za nabídkovou cenu 1543,4 milionu Kč. Stavba 6,5 kilometru dálnice má stavební povolení v právní moci a její zahájení se předpokládá začátkem roku 2022,“ oznámiů generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Více než šestikilometrový úsek D6 u Krupé by podle dřívějších informací měl řidičům začít sloužit v roce 2023. Loni v listopadu ŘSD zprovoznilo dva dostavěné úseky D6 na Rakovnicku, a to obchvat Řevničova a úsek Nové Strašecí - Řevničov. Ve středních Čechách zbývá dostavět tři části D6, kromě úseku u Krupé ještě části u Hořesedel a Hořoviček. ŘSD dříve uvedlo, že do tendru na stavbu dálnice D6 u Krupé se přihlásilo sedm společností.

V trase budoucí dálnice u Krupé objevili archeologové stovky nálezů z období pravěku i středověku. Mezi zajímavostmi jsou například části pravěkého osídlení, železný gotický meč či středověká pec na zpracování železa. Průzkum archeologů začal v březnu na několika místech, oproti původním plánům byl ještě mírně rozšířen. U Krušovic a Krupé už je hotový.

Reklama

Související témata:

Doporučované