Hlavní obsah

Festival Creepy Teepee se po problémech s místem uskuteční v Sedlci

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Festival alternativní hudby Creepy Teepee se po problémech s místem uskuteční v kutnohorské části Sedlec. Organizátoři ho původně chtěli uspořádat v centru Kutné Hory, radnice jim ale nepronajala pozemek.

Článek

Přehlídka chystaná na tento víkend ve městě přesto zůstane. Uskuteční se na místě, kde se každoročně koná sedlecká pouť, uvedli pořadatelé na facebooku.

Nejdříve se měl festival konat na zahradě církevního gymnázia u kláštera řádu svaté Voršily, to by ale kolidovalo s jinou akcí. Náhradní plán uspořádat přehlídku v parku pod Vlašským dvorem také nevyšel, město pronájem parku neumožnilo. Radní k žádosti opakovaně nepřijali žádné usnesení. Pořadatelé proto museli pro festival najít nové umístění.

„Jsme postavení do nepříjemné situace, věřili jsme, že město bude vstřícné k akci, která do Kutné Hory přitáhne stovky lidí hlavně ze zahraničí,“ kritizoval minulý týden postoj města jeden z pořadatelů Štěpán Bolf. Část městské rady se podle něj domnívá, že je potřeba mít v Kutné Hoře hlavně klid, a nemyslí na mladší publikum.

Starosta Josef Viktora (ANO) ČTK řekl, že v radě hlasoval proti, třídenní akce tohoto typu podle něj do centra Kutné Hory nepatří. Podotkl, že při minulém ročníku hlasitá hudba hrála až do rána a strážníci vyjížděli kvůli rušení nočního klidu. Lidé ho prý nyní žádali, aby město akci v parku neumožnilo. Místostarostka Silvia Doušová (STAN Šance pro Kutnou Horu) by naopak pořádání Creepy Teepee v parku uvítala. Od lidí prý měla opačné reakce než starosta.

Creepy Teepee si zakládá na neformální atmosféře, duchu komunitní solidarity a přirozené prostupnosti mezi diváky a účinkujícími. Poprvé se akce konala v létě 2009 jako součást GASKartfestu, organizovaného Galerií Středočeského kraje. Na festival pokaždé přijíždí hodně zahraničních návštěvníků i účinkujících. Kvůli covidu musel být jeden ročník zrušen a další se uskutečnil on-line.

Reklama

Doporučované