Hlavní obsah

Kladno opravuje propustek na Dřetovickém potoku, jde o protipovodňové opatření

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto.

Reklama

Kladno opravuje propustek na Dřetovickém potoku v Lidické ulici. Opravy jsou součástí protipovodňových opatření. Práce potrvají pět měsíců a budou stát zhruba pět milionů korun.

Článek

Zjednodušeně se propustek se od mostu liší velikostí, je menší. Některé propustky slouží třeba k převádění dešťové vody pod silnicí, některé jsou určené i pro migraci zvěře.

„Aktuální stavební úpravy v Lidické ulici zajistí nejen obnovu konstrukce propustku, ale zároveň se zvětší průtok, což v případě zvýšení hladiny bude více bránit rozlití vody do okolí,“ uvedla mluvčí kladenské radnice Lenka Růžková. Kromě toho kladenský odbor životního prostředí nechává dělat běžnou údržbu břehů potoka. Také musí podle mluvčí pravidelně upozorňovat lidi, aby si odklidili nepořádek, různé stavebniny a další věci ze zátopové plochy. V případě povodní totiž mohou zhoršit odtok či ucpat koryto potoka.

Minulý rok vodárny v Kladně obnovovaly vodovodní přivaděč, který vede podél Dřetovického potoka.

Dřetovický potok pramení v Kladně a protéká částmi města Dubí a Vrapice. Podél něj vede silnice II/101 směrem na Kralupy nad Vltavou. U Stehelčevsi a Dřetovic je zdrojem vody pro několik rybníků. Poblíž Zákolan se potok vlévá do Zákolanského potoka, který se pak v Kralupech nad Vltavou vlévá do Vltavy.

Reklama

Související témata:

Doporučované