Hlavní obsah

Kolín přistaví dvě třídy pro mateřskou školku v Chelčického ulici

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V kolínské mateřské škole v Chelčického ulici letos přibudou dvě nové třídy. Investici za osm milionů korun bez DPH schválili radní, vybírají stavební firmu. Do října by mohla být přístavba hotová.

Článek

„Nové třídy vzniknou v objektu jeslí na ulici Štítného, děti budou na obědy přecházet do nedaleké školky v ulici Chelčického,“ uvedl starosta Michael Kašpar (Změna pro Kolín). Počet obyvatel Kolína roste.

Město rovněž připravuje zásady pro developery, kteří by se měli v případě výstavby bytů podílet také na veřejné infrastruktuře, například přispívat na výstavbu školky. Zásady budou schvalovat zastupitelé pravděpodobně v červnu.

Letos je to v Kolíně už druhá školka, kde město přistavuje, v dubnu vznikla nová třída ve školce v Bezručově ulici. „Hledáme ještě další možnosti na navýšení kapacit mateřských škol, například přístavby pater nebo někde mají nevyužité prostory,“ doplnil Kašpar. Město chce pro tyto stavební úpravy ve školkách využít dotace, které budou vypsané v létě. Podle Kašpara bude možné uplatnit na ně náklady i zpětně.

V Kolíně je sedm mateřských škol, které spravuje město, tento školní rok je navštěvuje 1057 dětí.

Reklama

Související témata:

Doporučované