Hlavní obsah

Kralupy nad Vltavou opraví plavecký bazén

Foto: Unsplash

Ilustrační foto.

Reklama

Kralupy nad Vltavou na Mělnicku opraví plavecký bazén, bude to jedna z největších letošních investic, vyjde zhruba na 40 milionů korun.

Článek

„Hotovo by mělo být na podzim,“ uvedl mluvčí kralupské radnice Aleš Levý.

Vana bazénu je v kritickém stavu a technologické zázemí bazénu je zastaralé, proto je rekonstrukce nezbytná. „Přesný termín ještě neznáme, ale podle našich odhadů by to mělo být cca od června do října letošního roku,“ informoval Levý. Vedení města usiluje o získání dotace Národní sportovní agentury, v případě, že ji nezíská, zaplatí opravu z městského rozpočtu a z úvěru.

Příjmy a výdaje města v rozpočtu pro letošní rok činí více než 617 milionů korun, rozpočet je schodkový, město na investice využije úvěr přesahující 100 milionů korun i desítky milionů z přebytků z minulých let. Bude například opravovat školní budovy, počítá s dlouhodobě plánovanou rekonstrukci ZŠ Třebízského, a to včetně nové kuchyně a elektrických rozvodů. Město také pořídí dva hasičské vozy pro oba místní sbory dobrovolných hasičů, což bude stát 16 milionů korun, stávající automobily už dosluhují.

Reklama

Doporučované