Hlavní obsah

Lidé v Benešově chtějí úpravy parků, startovací byty nebo cyklostezku

Foto: Pexels.com

Ilustrační foto.

Reklama

Úprava parků, výstavba cyklostezky do Bedrče nebo projekt překládací stanice odpadu patří podle lidí v Benešově mezi nejdůležitější témata, jimž by se mělo město věnovat.

Článek

Na seznamu priorit vzešlých z veřejného fóra a ankety je také vybudování startovacích bytů, obnova letního kina na Konopišti nebo zachování zeleně na vrchu Kavčín. „Z veřejného fóra vzešly priority, které si občané vyžádali. Následně k tomu ještě proběhla anketa. Z toho vzniklo desatero priorit, čím by se město mělo v budoucnu zabývat, co občany trápí,“ řekl místostarosta Zdeněk Zahradníček (Volba pro Benešov).

Obyvatelé sedmnáctitisícového města se vyslovili například i pro opravy letního kina na Konopišti, obnovení projektu parku Klášterka, propojení Mariánovic s Táborskými kasárnami pro pěší podél železnice, zaměření škol na přírodovědné vzdělávání nebo pro zahloubení silnice I/3 u Konopiště a zvýšení bezpečnosti na této dopravní tepně spojující Prahu s Táborem.

Veřejné fórum se konalo loni na podzim, k jeho výstupům se ještě lidé vyjadřovali ve veřejné anketě. K jednotlivým tématům by se měly pořádat detailnější diskuse. Radnice ale upozornila na to, že třeba v případě zahloubení silnice I/3 u Konopiště město nemůže tuto akci přímo ovlivnit. V případě třídičky odpadu s překládací stanicí, která má zlevnit dopravu odpadu na skládku, radnice zaznamenala kritiku od lidí v Mariánovicích, kde by nové sběrné mělo vzniknout. O situaci chce s odpůrci jednat.

Reklama

Doporučované