Hlavní obsah

Lyžuje se na Monínci i v Chotouni, další dva areály obnoví provoz v pátek

Foto: Areál Monínec

Ilustrační foto.

Reklama

Ve středních Čechách se nyní lyžuje na Monínci i v Chotouni, Šibeniční vrch a Kvasejovice obnoví provoz po pauze kvůli oblevě v pátek. Pokles teplot nyní umožní provozovatelům vleků spustit zasněžování.

Článek

Středisko Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku provoz přerušit nemuselo, pouze v některých dnech pro malý zájem zrušilo večerní lyžování. Na svahu zde leží podle ředitele areálu Jaroslava Krejčího 30 až 50 centimetrů technického sněhu, od dnešní noci zde budou zasněžovat a očekávají navýšení návštěvnosti.

Také v areálu v Chotouni u Prahy zůstal dostatek sněhu, na sjezdovce je pokrývka kolem 50 centimetrů, ale obleva měla na návštěvnost dopad. „Teď se to zase vrátí k normálu,“ řekl provozovatel Jiří Vorel. Fungují oba hlavní vleky i dětský areál. S poklesem teplot jsou podmínky pro lyžování ideální, i zde spustí zasněžování.

Provozovatel střediska v Kvasejovicích na Příbramsku Petr Kroužil plánuje na pátek obnovení provozu. „Vypadá to nadějně,“ uvedl. Zatím se zaměří na vylepšení stavu dvou třetin sjezdovky, postupně spustí zasněžování i poslední třetiny. Podle něj je vysoký zájem i o školní lyžařský výcvik, pro který jsou rezervace v areálu na příští dva měsíce rozebrané.

Na Šibeničním vrchu u Mnichovic chystají spuštění vleku na páteční odpoledne. V provozu by měly být dva vleky, uzavřen zatím bude sektor pro bobování.

Reklama

Související témata:

Doporučované