Hlavní obsah

Mělník dál jedná se Správou železnic o budování mimoúrovňových nadjezdů

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Mělník dál jedná se Správou železnic o budování mimoúrovňových nadjezdů. Mají nahradit současné přejezdy, ale ne všechny, ubylo by tak možností, jak se lze přes trať dostat, což může přinést dopravní komplikace.

Článek

Důvodem pro stavbu nadjezdů je vyšší bezpečnost. Město chce, aby vznikla dopravně-urbanistická studie, která prověří další varianty úprav vedení dopravy v Mělníku. Je tak třeba posoudit zásadní tahy městem, které už je nyní dopravně značně zatížené. Dvanáct současných přejezdů mají nahradit jen čtyři mimoúrovňové nadjezdy, což by ještě snížilo možnosti průjezdu Mělníkem. „Je tam problém v rozdělení Pšovky a Mlazic,“ uvedl místostarosta Milan Schweigstill (za STAN). Jde o dvě městské části. Podle něj město na studii případně přispěje.

Vedení města už v únoru vyjádřilo kategorický nesouhlas s navrhovaným řešením a žádá po projektantovi jinou variantu, protože čtyři nadjezdy jsou na celou délku Mělníka málo. Ostatní mají být zrušeny nebo nahrazeny podchody pro pěší a cyklisty.

Městem prochází dvoukolejná železniční trasa spojující Lysou nad Labem a Ústí nad Labem, z Mělníka také vede trať do Mladé Boleslavi. Železniční spojení je zásadní i pro mělnické přístav, který je důležitým logistickým centrem a zajišťuje překlad zboží mezi vodní, silniční a železniční dopravou.

Reklama

Související témata:

Doporučované