Hlavní obsah

Mladé středočeské kapely zahrají v kladenském domě kultury pro veřejnost

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Mladé středočeské rockové kapely zahrají v neděli v kladenském domě kultury pro veřejnost. Koncert bude zároveň finále soutěže nazvané Skutečná liga, což je podle pořadatelů největší tuzemská soutěž v živém hraní.

Článek

Začal už také další, 17. ročník soutěže, kapely se do něj mohou přihlašovat na webu, řekla dnes ČTK za pořadatele Eva Havelková.

Na kladenském koncertu si návštěvníci budou moci poslechnout šest kapel. „Živá vystoupení mladých hudebníků s autorskou tvorbou před porotou a diváky zároveň jsou pilířem soutěže a všechna soutěžní kola projektu, podporujícího jejich růst a motivaci, se odehrávají jako otevřené koncerty přístupné zdarma široké veřejnosti,“ popsal zakladatel soutěže Lukáš Fousek. Ocenění v Kladně převezme i kapela Madam Royal, která je vítězem letošního hlasování veřejnosti o nejoblíbenější začínající skupinu.

Finálový koncert začíná ve 12:00, představí se též skupiny Katka Rejmonová & kapela, Stoner Toad, Wotazník, Back To Roots a vítěz juniorské kategorie The Smallpeople, originální hudební uskupení při Základní umělecké škole Rakovník. Slavnostní vyhlášení vítězů se uskuteční kolem 19:00.

Do dalšího ročníku soutěže se kapely mohou hlásit do 28. května. Zúčastnit se může každá skupina, která nemá hudbu jako hlavní zdroj svých příjmů. Podmínkou je také to, že skupina musí mít repertoár složený z vlastní autorské tvorby v rockových mantinelech a být schopna zvládnout živé hraní.

Reklama

Doporučované