Hlavní obsah

Obce na Mělnicku varovaly obyvatele před medvědem, policie stopy nenašla

Foto: Tibor Pataky

Ilustrační foto.

Reklama

Obyvatele Čečelic, Dřís a Konětop na Mělnicku dnes obce varovaly, aby dva dny nechodili do volné přírody kvůli možnému pohybu medvěda.

Článek

„V pátek ráno ho mezi obcemi spatřil myslivec,“ řekl starosta Čečelic Josef Zeman. „Skupina myslivců a policistů oblast dopoledne prohledala a žádné stopy neobjevila,“ řekl mluvčí mělnické policie Pavel Truxa.

„Ráno mi volal kolega myslivec, že za Čečelicemi spatřil medvěda. Hned jsem se tam šel podívat, ale protože půda byla zmrzlá a není sníh, nezbyly žádné stopy. Občanům jsme vydali varování, aby se následující dva dny nepohybovali ve volné přírodě,“ řekl starosta Zeman, který je zároveň členem místního mysliveckého spolku. Stejné varování dostali také obyvatelé obcí Dřísy a Konětopy.

V tomto období roku není aktivita medvědů obvyklá. „Medvěd má nyní hybernovat, pokud se někde pohybuje, zřejmě bude hladový a zoufalý,“ sdělil René Franěk, ředitel Zoo Chleby. Lidem se bude podle Fraňka spíše vyhýbat, nebezpečný by mohl být maximálně domácím zvířatům.

Server novinky.cz, který o události informoval, uvedl, že myslivci už v polovině prosince varovali, že se v lesích kolem Staré Boleslavi může pohybovat medvěd.

Reklama

Související témata:

Doporučované