Hlavní obsah

Oprava kladenského mostu v Huťské ulici potrvá déle, firma nedodržela smlouvu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Oprava kladenského mostu v Huťské ulici potrvá déle, zhotovitelská firma nedodržela smlouvu, podle níž měla rekonstrukce skončit v druhé polovině června. Firma za nedodržení podmínek dostane pokutu 3,5 milionu korun.

Článek

Most spravují středočeští silničáři, spojuje centrum města s kladenskou částí Švermov. Provoz v obou směrech by se na něj měl vrátit v polovině prázdnin, veškeré práce by měly být hotové na konci září.

Podle Kučerové firma Raeder&Falge není schopna dodržet harmonogram prací daný ve smlouvě. „A to ani přesto, že jsme intenzivně vyvíjeli tlak na urychlení prací a dokončení stavby v termínu,“ uvedla mluvčí krajské správy a údržby silnic. Pokud by se stavba ještě prodloužila, hrozila by společnosti ještě vyšší pokuta.

Oprava mostu začala loni v srpnu. Její délku kritizoval na začátku letošního května kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno), zmínil řadu stížností řidičů nechal dát k mostu značky, které informují, že stavbu platí a řídí Středočeský kraj a také značku s narážkou na rychlost opravy a jméno středočeské hejtmanky Petry Peckové (STAN), na které je namalovaná želva. „A i když instalací informačních cedulí přistupujeme k věci s nadsázkou, snad se tím stavba, stejně jako v minulosti, alespoň trochu urychlí,“ řekl v květnu primátor. Zhotovitelská společnost tehdy uvedla, že stavbu v řádném termínu dokončí.

„Omlouváme se kladenským řidičům za nepříjemné komplikace, bohužel dodavatele staveb si nemůžeme vybrat dle vlastního uvážení, ale musí vzejít z řádného výběrového řízení dle zákona,“ uvedla Kučerová. Podle ní se může stát, že dodavatel, který vyhraje výběrové řízení s nejnižší cenovou nabídkou, pak není schopen stavbu udělat podle smluvních podmínek.

Reklama

Související témata:

Doporučované