Hlavní obsah

Rekonstrukce příbramského akvaparku byla mohla stát až 350 milionů korun

Foto: Aquapalace Praha

Ilustrační foto.

Reklama

Několik let připravovaná rekonstrukce příbramského akvaparku zřejmě vyjde dráž, než město ještě nedávno předpokládalo.

Článek

„Zastupitelé v pondělí projednají zvýšení maximální nabídkové ceny na 350 milionů korun bez DPH. Vedení města k návrhu přiměly výsledky předběžných tržních konzultací,“ řekla mluvčí radnice Eva Švehlová. Podle návrhu, který zastupitelé projednali předloni, měla rekonstrukce bez daně vyjít na 258 milionů korun.

Město v minulosti zastavilo práce na přípravě rekonstrukce v nejrozsáhlejší variantě. Projekt podle starosty Jana Konvalinky příliš nabobtnal a jeho cena by přesáhla půl miliardy korun, což by bylo podle starosty nezodpovědné. Proto zastupitelé rozhodli o snížení maximální ceny. Situaci ale zkomplikoval růst cen ve stavebnictví, loni město odhadlo cenu díla na 309 milionů korun bez DPH.

Konvalinka připomněl, že rekonstrukce akvaparku se plánuje několik let a původní „velký“ projekt musel být upraven. Vypořádány byly také připomínky veřejnosti a uskutečnily se předběžné tržní konzultace. Podle nich je nyní potřeba zvýšit limitní částku, za kterou by měly být předloženy nabídky na rekonstrukci.

„O tomto navýšení budou jednat zastupitelé na svém pondělním jednání s tím, že návrh je 350 milionů korun,“ uvedl Konvalinka. Následovat by mělo vyhlášení výběrového řízení tak, aby mohla být rekonstrukce zahájena co nejdříve.

Akvapark je podle vedení Příbrami ve stavu, kdy není možné jeho rekonstrukci dál odkládat. „Na základě zprávy ředitele Sportovních zařízení Příbram je jasné, že bez připravené rekonstrukce není možné akvapark dále provozovat. Počet nutných oprav se neustále navyšuje, opravy jsou stále komplikovanější, což se projevuje i v ekonomické stránce,“ upozornil Konvalinka. Dodal, že projekt rekonstrukce je upraven, byla vydána všechna potřebná povolení a posledním krokem je vyhlášení výběrového řízení na dodavatele stavby.

Reklama

Související témata:

Doporučované