Hlavní obsah

Terasu bytového domu Eliška v centru Nymburka čeká příští rok rekonstrukce

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Frekventovaný veřejný prostor terasy, kterým lidé procházejí na novou lávku, hlavní náměstí, do školy a divadla bude mít novou dlažbu, osvětlení, lavičky a vodní prvek.

Článek

V Nymburce příští rok zrekonstruují dolní terasu bytového domu Eliška v centru města. Opravy vyřeší také problém se zatékáním do garáží pod terasou. Rekonstrukce včetně chodníků bude stát 22 milionů korun. Na podzim by mělo město vybrat stavební firmu.

„První opravu horní terasy jsme již splnili a jsme připraveni na vyřešení druhého dlouhodobého problému, zatékání do garážových prostorů pod dolní terasou. Jednáme s majiteli garáží a oprava terasy pomůže nejen jim, promění zároveň terasu v příjemné místo. Studie počítá také s budoucím napojením prostoru na plánovaný parkovací dům pod Eliškou,“ uvedl starosta Nymburka Tomáš Mach (Nymburk s klidem).

Město má projektovou dokumentaci na všechny tři etapy stavby a územní souhlas ke druhé fázi projektu. V první etapě firma opraví terasu, ve druhé vylepší prostor před školou a průchod na lávku. V poslední etapě se zaměří na krytou část pod Eliškou a prostor mezi terasou a parkovištěm.

Reklama

Doporučované