Hlavní obsah

Turisté na Berounsku mohou využít návštěvnickou kartu, platí ve 24 obcích

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Turisté, kteří se vydají na Berounsko, mohou v letošní sezoně opět využít návštěvnickou kartu. Její držitelé mají zvýhodněné vstupy do muzeí či památek nebo slevy v restauracích a hotelech.

Článek

Kartu lze použít ve 24 obcích. Počet spolupracujících subjektů se od začátku zdvojnásobil, nyní jich je 50. „Karta má dvojí využití. Jsou v ní slevové kupony a zároveň upozorňuje na to, co je v regionu zajímavé,“ uvedl předseda představenstva destinační agentury Berounsko a místostarosta Berouna Dušan Tomčo (Nezávislí Berouňáci).

Držitelé karty ušetří řádově stokoruny, závisí to na množství čerpaných slev. Více zájemci zjistí na webu destinační agentury.

Destinační agentura Berounsko vznikla v létě 2019 z iniciativy Berouna, Králova Dvora a Zdic, zakládajícími obcemi jsou také Srbsko, Svatý Jan pod Skalou a Tetín. Úkolem spolku je koordinovat cestovní ruch v regionu.

Tomčo uvedl, že cílem je pomoci obcím s regulací turismu, nikoliv jen lákat k návštěvě regionu. Poukázal na to, že třeba obce jako Karlštejn nebo Svatý Jan pod Skalou rozhodně neprahnou po tom, aby je navštěvovalo více lidí. „Spíše to místní vidí obráceně, protože turistů mají dost,“ dodal Tomčo.

Reklama

Doporučované