Hlavní obsah

V Českém Brodě a Doubravčicích přistaví základní školu. Začít by mohli už letos

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Českém Brodě a Doubravčicích na Kolínsku by letos na konci roku mohli začít s přístavbou a stavbou základní školy.

Článek

Rozšířit by se měla stávající škola v Žitomířské ulici v Českém Brodě a nová škola by měla být postavena v nedalekých Doubravčicích. Obě obce společně usilují o půlmiliardovou dotaci z ministerstva školství. Půjde o jejich největší investici. Žáci by mohli do nových tříd začít chodit v září 2024. ČTK to řekl starosta Českého Brodu Jakub Nekolný (ODS).

V Doubravčicích s téměř 1000 obyvateli základní škola není. „Není to ideální, děti odsud dojíždějí částečně k nám do Brodu, ale také do jiných měst. Tento a další dva školní roky, než by mohly být nové prostory hotové, budou vzhledem k vysokému počtu dětí opravdu náročné,“ uvedl Nekolný. O dotaci žádají obce společně v dobrovolném svazku obcí. Nová škola v Doubravčicích by měla organizačně náležet právě pod českobrodskou.

V sedmitisícovém Českém Brodě jsou dvě základní školy. Tu v Žitomířské ulici s plánovaným rozšířením nyní navštěvuje zhruba 670 dětí. Nové prostory na dvou místech by mohly kapacitu navýšit zhruba o 800 žáků. „Na obou místech vznikne celkem 27 nových učeben, předpokládáme navýšení o 90 dětí v každém ročníku,“ doplnil Nekolný.

Součástí přístavby školy v Českém Brodě bude také nová tělocvična.

Reklama

Doporučované