Hlavní obsah

V Úvalech u Prahy by příští rok mohli začít s přístavbou mateřské školy Cukrovar

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Úvalech u Prahy plánují rozšířit přístavbou mateřskou školu Cukrovar o dva pavilony pro 48 dětí. Děti by je mohly začít využívat od září 2024.

Článek

Město předpokládá investici ve výši 35 milionů korun, zhruba 85 procent by měla pokrýt dotace ministerstva pro místní rozvoj. Hotová je projektová studie a stavební povolení, stavět by se mohlo začít příští rok, řekl ČTK místostarosta Josef Polák (Otevřené Úvaly).

„O přidělení dotace by mělo být jasno do konce roku, zatím máme příslib, že projekt byl doporučen hodnoticí komisí,“ řekl Polák. V prvním pololetí příštího roku chce město vybrat dodavatele a začít se stavbou. Součástí budou dva nové pavilony, každý s místem pro 24 dětí. Objekt by mohl využívat i tepelné čerpadlo.

Zřejmě od února příštího roku by se v Úvalech mohla otevřít rovněž dětská skupina zhruba pro 80 dětí, měly by ji využívat i děti mladší tří let. Investici připravuje soukromý investor.

Za posledních deset let přibylo v Úvalech zhruba 1000 lidí, dnes má město přes 7000 obyvatel. S nedostatkem míst ve školkách se potýká dlouhodobě, pro aktuální školní rok nebylo přijato přes 20 dětí. Mateřskou školu s kapacitou 277 míst zajišťuje město ve třech budovách. Jednou z nich je i Cukrovar, kam chodí 50 dětí. Město vybudovalo školku v roce 2015 s využitím evropských fondů, s případným rozšiřováním o dva pavilony se počítalo už při stavbě.

Reklama

Doporučované