Hlavní obsah

Vlaky v Posázaví od pátku částečně nahradí autobusy. Výluka potrvá měsíc

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Na železniční trati z Kolína do Ledečka v úseku z Ledečka do Uhlířských Janovic a na trati z Čerčan do Světlé nad Sázavou v úseku ze Samechova do Ratají nad Sázavou začne v pátek výluka.

Článek

Cestující na některých částech trasy přepraví autobusy podle výlukových jízdních řádů. Výluka potrvá do 15. května. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Český drah Lukáš Kubát.

Provoz na trati z Kolína do Ledečka zajistí autobusy v úseku Uhlířské Janovice – Ledečko – Sázava. Podle Kubáta mohou cestující očekávat zpoždění asi o pět až deset minut.

Vlaky na trati z Čerčan do Světlé nad Sázavou nahradí autobusy v úseku z Čerčan do Kácova, z Čerčan do Samechova budou souběžně jezdit vlaky. Cestující přestoupí z vlaku na náhradní autobus v Čerčanech, v zastávce Samechov přestup možný nebude. Pro autobusy bude platit rychlá i zastávková varianta.

Zastávky Malovidy a Stříbrná Skalice nebudou během výluky obsluhovány, v Českém Šternberku budou náhradní autobusy zastavovat jen na autobusové zastávce pod hradem, kde bude přestupní místo mezi autobusovými linkami.

Reklama

Doporučované