Hlavní obsah

Děčín plánuje úpravy akvaparku za desítky milionů korun

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Děčín plánuje úpravy akvaparku za několik desítek milionů korun. Chce vyměnit vanu venkovního bazénu a zakrýt nafukovací halou. Prostor pak bude moct sloužit plaveckým oddílům či hráčům vodního póla i v zimě.

Článek

„Záměr je, že pokud dojde k výměně, tak bazén má dneska nějakých 50 krát 21,5 metru, takže by měl 25 krát 50, aby i na šířku byl pro sportovní disciplíny i závody podle norem,“ uvedl náměstek primátora Martin Pošta (Volba pro Děčín). Bazén se stejnými rozměry je podle něj pouze v Plzni. Následné zastřešení bazénu poskytne i v zimních měsících prostor pro trénování sportovních oddílů, zároveň se uvolní vnitřní bazén, který bude plně k dispozici veřejnosti. Kromě toho by se měla upravit i saunová část. „Jdeme cestou, že na patře, kde je současné wellness, by se to zmodernizovalo a vznikl by saunový svět. Byla by tam i pára,“ uvedl ředitel akvaparku Igor Bayer.

Jednou z dalších investic je skluzavka, která bude ve venkovní části. „Do otevření sezony, to znamená do začátku května, bychom měli instalovat skluzavku. Je to investice za zhruba dva miliony korun,“ řekl Bayer. Podle něj by do budoucna mohl pro rodiny vzniknout v části, kde je hřiště na plážový volejbal, takzvaný spray park, tedy hřiště se skluzavkami a prolézačkami doplněné o vodní prvky.

Rada města také souhlasila s umístěním fotovoltaických panelů nejen na střechu akvaparku, ale také na blízkou základní školu a zimní stadion. Tvoří se také projekt na využití odpadní vody. V nejbližší době se budou ve vnitřní části akvaparku opravovat dlažby, práce mají trvat 3,5 měsíce.

Akvapark v Děčíně v průměru navštíví zhruba 150.000 lidí ročně, rekord je 280.000 návštěvníků. Podle Bayera jde o nejnavštěvovanější plavecký areál v okrese.

Reklama

Doporučované